60 jaar


60 jaar

60 jaar is als sinds mensenheugenis een belangrijke mijlpaal om te bereiken. Hoewel het bereiken van de magische grens van 60 jaar tegenwoordig vanzelfsprekender is dan enkele eeuwen geleden, is het nog steeds een reden tot een feestje. 60 jaar is een leeftijd waarvan iedereen hoopt het te bereiken, maar is zelfs vandaag de dag helaas niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Des te belangrijker om de jarige van 60 eens flink in het zonnetje te zetten bij het behalen van deze magische grens.

Hier komt 60jaarverjaardag.nl om de hoek kijken. Wij hebben speciaal voor alle 60 jaar verjaardagen de leukste, meest unieke en persoonlijke cadeaus op een rijtje voor je gezet. Voor jou wordt het zo een stuk aantrekkelijker en gemakkelijker op je unieke cadeau voor de 60 jaar gelukkige job te vinden.

images

60 jaar wordt als een kroonjaar gezien, dit is een veelvoud van 10. Gebruikelijk is dat deze mijlpalen uitbundiger worden gevierd dan normale verjaardagen. Ook de leeftijd waarop men volwassen wordt (18 jaar) en de pensioen gerechtigde leeftijd zijn vaak aanleiding tot een groter feest dan normaal. Een aantal kroonjaren zijn vernoemd naar Bijbelse figuren. Als de jarige een vrouw is, wordt vaak de vrouw van de Bijbelse persoon aangeduid. Enkele voorbeelden van Bijbelse naam relaties zijn:

50 jaar – Abraham 0f Sara
60 jaar – Isaak of Rebekka
70 jaar – Jacob of Rachel
80 jaar – Josef of Asnath
90 jaar – Efraim
100 jaar – Metusalem

Deze benamingen berusten overigens niet op bereikte leeftijden van de betreffende personen. De meeste aartsvaders werden veel ouder. Volgens het Bijbelse verhaal bereikte Metusalem een leeftijd van 969 jaar. Wanneer men in Nederland 100 jaar wordt, is het traditie dat de gemeente de persoon feliciteert, en de burgemeester een persoonlijke brief van de koning komt bezorgen. 

verjaardagstaart

Overigens viert men in sommige landen niet een verjaardag op de geboortedag, maar op de naamdag. Dit is de dag van de heilige waarnaar men vernoemd is.